Gondola Brzeće – Mali Karaman

Izgradnja žičare dužine 3,6 kilometara, počela je juna 2020. godine a gondola je otvorena odn. puštena u rad 12. februara 2021. godine.

Žičara s 28 stubova ima 74 kabine sa po 10 mesta i može da preveze 1.600 osoba na sat. Vožnja od sela Brzeća do vrha Mali Karaman na Kopaoniku traje 12 do 15 minuta, zavisno od vetra i opterećenosti.

Vrh Mali Karaman je u neposrednoj blizini našeg apartmanskog naselja i omogućava našim posetiocima bolju organizaciju i izvođenje svih vidova aktivnog odmora počev od skijanja, preko pešačkih tura sve do planinarenja pa i biciklističkih tura. Da bi se u toku dana došlo do, od naših objekata, što udaljenijih planinskih i podplaninskih predela, jedan deo rute uvek može da se izvede gondolom iz koje se pružaju predivni vidici što je u skladu sa našom vizijom boravka na Kopaoniku:  omogućiti gostima drugačiji, novi doživljaj planine, u svim godišnjim dobima, probuditi se, udahnuti svež vazduh i uživati u iskonskim čarima, istražiti skrivena mesta i oplemeniti svoj odmor onim lokacijama koja iskaču iz mediokritetnih klišea i koncepta hotelskih smeštaja na Kopaoniku . . .